Wie zijn wij?

Liesbeth Reeser

“Maak een verschil.”

Hoe we elkaar gevonden hebben

Anita Maas en Marij Coolen ontmoetten elkaar tijdens eenzelfde werkproject bij een zorgorganisatie. De klik is er vanaf het eerste moment. Zij herkennen elkaar in gemeenschappelijke drijfveren en visie op de gezondheidszorg. Hun ervaringen als zorgprofessional, als leidinggevende en als mantelzorger verbindt hen en is de basis voor een mooie vriendschap.

 

Al jaren spreken zij samen over hun ambitie om een theatervoorstelling te maken over hun ervaringen in de gezondheidszorg. De werkelijkheid van de diagnose van Anita geeft een andere wending aan dit plan: in februari 2015 krijgt Anita het verpletterende bericht dat ze ongeneeslijk ziek is. Zij wordt behandeld en bezint zich noodgedwongen op vragen als ‘‘wat ga ik nog doen in mijn leven?’’ en ‘‘hoe kan ik meedoen en een verschil maken?’’.

 

Juist nu maken beide vrouwen de dappere keuze om het proces naar dit theaterproject samen aan te gaan. Naast het verhaal wat ze willen vertellen, kiezen ze voor een voorstelling met artistieke kwaliteit. Het contact met Liesbeth Reeser van Stichting Carte Blanche wordt gelegd. Samen maken ze deze confronterende en verrassende voorstelling.

“Fijn dat het gelukt is om een open gesprek te krijgen onder mensen, die elkaar niet eerder ontmoet hebben en elkaar niet kennen. “

– Zorgprofessionals dialoog – Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant

Lees de hele reactie >