Waarom Botte Pech?

Als organisatie bepaalt de visie op zorg hoe je omgaat met kankerpatiënten. Met deze visie breng je professionals samen en zorg je voor betere behandelingen.

 

Maar hoe krijg je deze visie helder voor ogen als het gaat om moeilijk bespreekbare thema’s rondom kanker en ongeneeslijk ziek zijn? Hoe heb je het met elkaar over de dingen waar je het nooit over hebt? Hoe praat je samen over de dingen waar niemand over praat, maar die de patiënt wel zou willen uitschreeuwen?

 

De unieke vorm van Botte Pech – een theatervoorstelling, al dan niet in combinatie met dialoog –  inspireert professionals om op een diepgaande manier met elkaar te praten over de impact van ongeneeslijk ziek zijn. Het helpt hen om door de ogen van zowel patiënt als professional te kijken. Zo komen ze tot nieuwe inzichten en worden bestaande inzichten aangescherpt.

 

We willen verbinding vinden met professionals die werken met mensen die (borst)kanker hebben. Dat doen we door – via theater en dialoog – het gesprek over moeilijk bespreekbare thema’s rondom kanker en ongeneeslijk ziek zijn op gang te brengen. Onze missie is geslaagd als jij als professional anders naar je werk gaat. Doordat je misschien dingen gaat doen die niet zo horen, maar wel het beste zijn of het beste voelen. Voor zowel de ander als voor jezelf.

“Het stuk heeft een boodschap voor iedereen die in het leven met tegenslag te maken krijgt.”

– Lydie Coolen – Bezoeker Botte Pech

Lees de hele reactie >