Het verhaal van…

Liesbeth Reeser

Regisseur

Liesbeth Reeser is acteur, regisseur en zakelijk leider bij Carte Blanche. Liesbeth heeft meteen ‘ja’ gezegd op de vraag of zij deze voorstelling wilde maken met Anita en Marij.

 

“Er gebeurde tijdens dat gesprek al zoveel met mij, dat ik meteen overtuigd was van het belang om dit te doen. Het deed me nadenken over mijn eigen leven en eindigheid en ik realiseerde me dat ik vaak zo onzorgvuldig met mijn leven omga. Ook zag ik dat, als je ongeneeslijk ziek bent, je eigenlijk niet meer meedoet. Je omgeving zet je ongewild buitenspel, waardoor je eigenlijk een tweede doodvonnis krijgt. Daarnaast maakt iedereen plannen, maar jij kan dat niet of durft dat niet.”

 

Voor Liesbeth is er ook nog een andere drijfveer om dit stuk te willen maken. “Kan ik als theatermaker een voorstelling maken die zo toegankelijk is dat men ernaar kan kijken zonder dat het meteen verdriet oproept. Durf ik alle vragen te stellen die relevant zijn voor het maken van de voorstelling? Het is een voorstelling die eigenlijk nooit af is, omdat ie gebaseerd is op ervaringen die op dit moment plaatsvinden. Nu zijn we al een aantal weken aan het repeteren en alles komt aan bod. Soms pijnlijk en verdrietig, maar ook heel inspirerend. Wat vooral bij me blijft is dat, ook al heb je een eindig perspectief, dan hoeft je leven nog niet uitzichtloos te zijn. En: Pluk de dag, leef in het nu en maak er iets van. Maak een verschil. Ik hoop dat mensen daarmee naar huis gaan na het zien van de voorstelling.”