Nieuwsbrief Juli 2017

Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant: theateruitvoering met aansluitend dialoog
Botte Pech heeft een bijzondere ervaring achter de rug. Op 6-6-2017 is het prachtige Loft in Tilburg ons speelterrein en een bijzonder publiek een prachtig cadeau. We speelden namelijk voor leden en betrokkenen van het Netwerk Palliatieve Zorg, onderdeel van Zorgnetwerk Midden-Brabant. Kortom mensen die vanuit hun professie werken en omgaan met patiënten die ongeneeslijk ziek zijn. Na de voorstelling hebben we een dialoog georganiseerd en gefaciliteerd met het publiek, met als doel dat we in gezamenlijkheid komen tot nieuwe of aangescherpte inzichten. Een prachtige recensie op de website van het Zorgnetwerk is ons deel.

Nominatie Noorderlichtprijs van de stichting Als en Dan.
Voor de avond met het Netwerk Palliatieve Zorg heeft Botte Pech een concept ontwikkeld, wat goed aangeslagen is. Zo goed, dat het voor het netwerk aanleiding is geweest om ons concept (theatervoorstelling met aansluitend dialoog) voor te dragen voor de Noorderlichtprijs van de stichting Als en Dan. Met trots kunnen we melden dat we het bericht ontvangen hebben dat Botte Pech genomineerd is voor deze prijs.

We brengen Botte Pech onder de aandacht van zorgprofessionals. We organiseren en faciliteren – via theater en dialoog – het gesprek over moeilijk bespreekbare thema’s rondom kanker en ongeneeslijk ziek zijn. Voor info: 06 55368648.

Blog
‘De tijd’ is een belangrijk thema binnen Botte Pech. We hebben tijd genomen om Botte Pech te ontwikkelen, te spelen, ervan te leren en ervan te genieten. , erop terug te kijken, met anderen over Botte Pech te praten, samen te delen, er plezier om te maken en erom te huilen, om onzeker en bang te zijn en bovenal een gevoel van warmte te ervaren. Maaaaaaarrrrr eerlijk is eerlijk, we voelen de tijd ook weleens in onze nek hijgen. Hoog tijd om er een blog over te schrijven.

14-6-2017
14-6-2017, 19.30 uur. We lopen rond op het podium van het Annatheater in Helmond. Het is warm. Over een uur begint onze 11e voorstelling Botte Pech. Uitverkochte zaal en de ondertussen bekende spanning zo voelbaar. Na afloop, een prachtige zomeravond samen met ons publiek, beseffen we weer dat Botte Pech gaat over geraakt worden en geraakt zijn. Een overweldigend gevoel. Dank Liesbeth Reeser en Rob Bügel van Carte Blanche voor uitstekende regie en techniek. Zonder jullie was Botte Pech nooit zo geslaagd geweest!

Hartelijke groet,
Anita & Marij