Nieuwsbrief Januari 2017

Een bijzonder optreden


Recent heeft Botte Pech een voorstelling gegeven voor het personeel van Biocartis in Mechelen (B). Biocartis ontwikkelt en produceert innovatieve methoden om snelle diagnostiek op het gebied van oncologie en infectieziekten mogelijk te maken. Het management van dit bedrijf bood hun medewerkers de kans om Botte Pech te zien en te beleven binnen hun eigen werkomgeving. Zij wilde dat hun personeel een indringend beeld kon vormen over de effecten van (borst-)kanker op patiënt, diens sociale context en de zorgprofessional. Immers, de Biocartismedewerkers hebben veelal te maken met clinici en hun laboratoria en niet met degene voor wie ze zich dagelijks inspannen; de patiënt.

 

 

Een van de medewerkers van Biocartis beschreef haar Botte Pechervaring als volgt: “Het is zo puur, zo authentiek, zo echt en zo mooi gebracht. We lachten zelfs van tijd tot tijd, alleen maar omdat je je realiseert dat wat je ziet klopt en je doet beseffen dat dit inderdaad de manier is waarop je in bepaalde situaties reageert. Als je jezelf ooit afvraagt waarom je hier werkt…

Botte Pech spelen op locatie voor deze medewerkers, gaf ook ons een nieuwe dimensie. Wij hebben deze voorstelling als inspirerend en intens ervaren. De mooie gesprekken na afloop van de voorstelling hebben ons geraakt. Een bijzondere avond!

Pand P
Op 15-2-2017 treedt Botte Pech op in Pand P, Leenderweg 65 te Eindhoven. Na 4 voorstellingen bij Carte Blanche, voorstellingen in het Anna theater en het Elkerliekziekenhuis, gaan we nu naar Pand P. Voor ons een nieuw theater welke nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. We zijn er trots op te weten dat we ook nu weer voor een uitverkochte zaal mogen spelen. Stichting VIPE zal wederom aanwezig zijn op deze avond. Deze stichting verzamelt, reinigt en modelleert gebruikte pruiken en brengen deze pruiken gratis terug in de maatschappij, op plekken waar deze hard nodig zijn. Voor meer informatie: www.vipepruiken.nl.

Onze toekomst
Aanvankelijk leek 15-2-2017 de laatste voorstelling van Botte Pech te zijn en daarmee de afronding van een prachtig en enerverend project. Echter…… Tijdens een van onze vele gesprekken vroegen wij ons af of we klaar zijn met Botte Pech. Het antwoord laat zich raden. Het is een unaniem, zonder voorbehoud en overtuigd “NEE” geworden. We hebben onze regisseur, Liesbeth Reeser van Carte Blanche, bereid gevonden om samen met ons Botte Pech verder uit te diepen en te ontwikkelen. We zijn druk in de weer om allerlei ideeën te concretiseren. U hoort van ons!

Hartelijke groet,
Anita & Marij